Kino Chrastava - březen 2009

 
pátek
6. 3.
v 18:00 hodin
Mládeži přístupno.
Sedmé nebe 60,- Kč

Láska kvete v každém věku... Německý režisér Andreas Dresen ve svém komorním minimalistickém dramatu Sedmé nebe vypráví zvláštní, byť ne neobvyklý příběh o lásce: Inge (Ursula Wernerová, nar. 1943) žije ve vyrovnaném manželství s Wernerem (Horst Rehberg, nar. 1937). Přivydělává si šitím a zdá se, že už ji nic nemůže překvapit. Seznámení s Karlem (Horst Westphal, nar. 1929) a vášnivé milostné vzplanutí jí však obrátí život naruby a žena, která nedokáže žít v přetvářce, se musí rozhodnout, co dál. Vcelku banální schéma, kdyby ovšem aktéry milostného trojúhelníku nebyli důchodci: Inge je šedesát devět, jejímu manželu Wernerovi sedmdesát a Karlovi ještě o šest roků víc. České titulky.

 
pátek
6. 3.
ve 20:00 hodin
Mládeži přístupno.
Bolero  60,- Kč, vstupenky zakoupené v MIC Chrastava 50,- Kč

Obnovená premiéra českého filmu. Chceš žít? Tak mlč!
Kriminální snímek režiséra a kameramana F. A. Brabce Bolero vznikl podle televizního scénáře Markéty Zinnerové, inspirovaného zločinem, který v 70. letech minulého století vzbudil na Slovensku velký rozruch. 
Po skončení filmu beseda s producentem Ivem Pavelkou.
  

 
neděle
8. 3.
v 19:00 hodin
Mládeži přístupno.
Ocas ještěrky 70,- Kč

Premiéra.
Česko-makedonský  film s Davidem Švehlíkem v hlavní roli.
Protagonistou je mladý muž s předurčeným osudem: podle sdělení anděla, zvěstujícího jeho rodičům zprávu o početí, má v devětadvaceti letech zemřít. A ta doba se nyní blíží. Josef však řeší zcela jiné problémy. Opustila ho žena se synkem, vyhodili ho z práce i z dílny, v níž si přivydělával a má samé dluhy. V ten okamžik se setkává s (andělem) Gabrielem, který sleduje a „přizpůsobuje“ jeho cestu osudem. Bezstarostný vousáč v bílých kalhotách a v bílé mikině s kapucí, je však zároveň jakýmsi ďábelským našeptavačem, nutícím hrdinu k rozhodnutím, i společníkem, provázejícím ho z města na venkov. 

 
pátek
13. 3.
v 18:00 hodin
Mládeži přístupno.
Krušnohorské pohádky 25,- Kč

Pásmo pohádek pro malé i velké diváky.

 
pátek 
13. 3.
ve 20:00 hodin
Mládeži přístupno.
Po přečtení spalte 65,- Kč

V pátek 13.března ve 20:00 hodin  
George Clooney, Frances McDormandová, John Malkovich, Tilda Swintonová. Richard Jenkins, a Brad Pitt
 ve "špionská" černé komedii bratrů Coenových
Kvalitní zábavný snímek je zároveň nenápadnou ironickou satirou na dnešní "překombinovanou" společnost i na triviální neschopnost jedinců i institucí. Role vznětlivého špiona Coxe byla psána na tělo Johnu Malkovichovi. České titulky.

 
pondělí
16. 3.
v 18:00 hodin
Mládeži přístupno.
Poslední vlak 60,- Kč, vstupenky zakoupené v MIC Chrastava 50,- Kč

Česko-německé válečné drama . Koprodukční snímek Josepha Vilsmaiera a Dany Vávrové Poslední vlak rozmnožuje řadu současných snímků, zabývajících se druhou světovou válkou. Líčí poslední dny lidí z transportu 688 Židů z Berlína do koncentračního tábora v Osvětimi z dubna roku 1943.

 
pondělí
16. 3.
v 20:00 hodin
Mládeži nepřístupno.
Deník nymfomanky 75,- Kč

Španělský erotický film . Snímek Christiana Moliny vskutku přináší to, co slibuje název, tedy erotickou podívanou, založenou na vcelku běžném schématu. Zajímavé je, že vznikl podle prvního, autobiografického románu autorky obdobných děl Valérie Tassoové. Ve filmu, jehož scénář napsala Cuca Canalsová, spolupracovnice Bigase Luny, se objevují i dvě bývalé hvězdy španělské kinematografie, Geraldine Chaplinová jako Valina babička a Angela Molinaová jako bordelmamá. České titulky.                                                                                     

 
pátek
20. 3.
ve 20:00 hodin
Mládeži přístupno.
Yes Man 65,- Kč

Jedno slovo může všechno změnit... Kdysi excentrický americký komik Jim Carrey se připomíná po čase ve své typické poloze v nové komedii Peytona Reeda Yes Man (česky tedy „člověk říkající ano“), natočené podle knihy britského spisovatele a publicisty Dannyho Wallace. Ten popsal své zážitky z experimentu, kdy se na půl roku rozhodl na vše reagovat slůvkem „ano".  České titulky.

 
čtvrtek
26. 3.
v 19:00 hodin
Mládeži přístupno.
Podivuhodný případ Benjamina Buttona 70,- Kč

Brad Pitt a Cate Blanchettová ve filmu Davida Finchera . Narodil jsem se za velmi podivuhodných okolností... České titulky. 

 
neděle
29. 3.
v 18:00 hodin
Mládeži přístupno.
Peklo s princeznou 70,- Kč

Premiéra českého filmu. Komediálně laděná pohádka s Jiřím Mádlem a Terezou Voříškovou v hlavních rolích.

 
pondělí
31. 3.
v 19:00 hodin
Mládeži přístupno.
Zamilovaná zvířata  65,- Kč

Francouzský přírodopisný dokument Zamilovaná zvířata sleduje rozmanité milostné rituály fauny. Samci při svádění samic sázejí na čich, zrak, hmat, sluch i chuť a snímek předvádí, kolika různými způsoby zvířata těchto pět smyslů využívají. České titulky.                          

 

Připravujeme: Líbáš jako Bůh, Bolt

 NA VŠECHNA FILMOVÁ PŘEDSTAVENÍ 50% SLEVA NA VSTUPNÉM
PRO DRŽITELE PRŮKAZEK ZTP, ZTP/P
REZERVACE VSTUPENEK:
http://vstupenka.liberec.cz